Fredags memoaren

Så var det åter igen fredag kväll. Tiden går så himla fort! Det är inte klokt hur mycket snö det plötsligt dalat ner i vår lilla dal, (höhö, nejnej har inte sett på mumin nej) Vill åka pulkka i alla nedförsbackar jag kan hitta, vill rulla ihop snön till en extremt ful snögubbe och ligga i snön och göra änglar. Ja, jag vill va max 7 bast just nu och inte ha några större bekymmer än att typ få lördagsgodis eller inte. 
 
Ja, men annars har min fredag har faktiskt varit riktigt kul! Har gjort så mycket! Städat rummet åter igen en gång, är världens största lortgris så horisontellt sett har jag lediga rums ytor. Däremot mer smockade väggar, trollen från superdalen ger mig trygghet och ett hjärta av socker. Förklarade för mamma här om dagen då hon ifrågasatte mina mumindekorationer på väggarna att det är som att kasta upp kändisar på väggen, eller favorit bandmedlemmarna, samma känsla har jag för trollen och deras vänner.
 
Har dessutom färgat penkkis lakan, det större blev finemang, det mindre och tunnare blev väldigt ljust, men det får duga fint för den kräsna kull vi är. Handlade mat med mamma inför helgen och unnade henne en ledig dag från spisen och fixade brakmåltid med plättar som efterrätt. Hujeda mig. 
 
Har klabbat vedkorgen full och eldat i alla spisar jag hittat i huset. (Nästan) och sedan har jag bara legat på sofflocket och slöat till halvtråkiga Svensson Svensson avsnitt.
 
Är olidligt trött, men kan inte hålla tassarna borta från min bok! Den är så himmelskt bra! 
 
Blir läggdags tidigt för mig idag. Skönt är väl även det. Somnade SENAST tio igår kväll också, så skönt att stiga upp halv åtta och ha hela huset för sig själv en stund framöver en ledig fredag som denna. Nej, nu skall Suzqnne Collins fantasi få penetrera mitt sinne och påverka mina tankar. Litteratur är bäst! !