Åbo

Hej allesammans! Jag lever, jag mår helt bra bortsett från att jag är slutkörd, dödstrött och magen jobbar mot mig igen.. 👍 Nästan en hel vecka har gått av skolgång och jag börjar trivas lite bättre varje dag. Veckan hittills har varit sjukt fullspäckad! Men det känns extremt bra måste jag påstå.
 
På måndag drog allting igång med en introduktion om ÅA tror jag(?) sedan delades vi alla enligt huvudämne och fick träffa våra tutorer. Mina tutorer är fina prickar! Gillar dem båda trots att de är relativt olika personer i sig. Henna och Rose heter dem i alla fall om det skulle intressera någon 😛
 
Vi lunchade ihop i Gado (kemisternas restaurang) och efteråt gick vi till Gripen för att skriva in oss. Fick en "GoodieBag" med kalender och massa viktiga papper. Träffade slutligen vår egen lärare och gick hem för en kort stund innan vi mötte upp varandra vid Kop Kolmio för att besöka Koulu (bar) typiskt nog var vi bara två gulisar (en annan brud och jag) och två tutorer som orkade komma, men vi träffade folklorister på plats och hade det riktigt kul ihop. (Om ni besöker Åbo så är det ett måste att droppa in på Koulu! De har världens godaste Svartvinbärs cider!)
 
Tisdag bestod av en massa föreläsningar om allt möjligt praktiskt i ÅA världen. Denna dag lunchade vi på Café Arken (min fakultets egna restaurang) skojade ihop med alla mina fyra studiekompisar och gick runt i Åbo för att se var Studenthälsan finns och några kirppisar som är värda att känna till. Hann som hastigast hem till Anna för att tillreda en studiebudgeterad middag, innan det var dags att träffas vid Kop Kolmio igen en gång. Denna dag gick vi hem till Henna för att träffa Musikvetarna och för att snacka sinsemellan och dricka en öl eller två.
 
Idag (onsdag) har jag hört presentation om lärarlinjen, presentation om bibliotek och studentorienteringen. Alltså! Studentorientering och "MinPlan" är rena rama pytt i pannan. Jag förstår helt ärligt talat knappt en sak.. Känner mig som världens dummaste människa i hela världen. Men tröstar mig med att alla gulisar (eller de flesta) är i samma situation som jag. Fattar inte vad för kurser jag måste gå och hur jag skall göra läseordningen och allt detdär skitet.. Hujeda mig! Men det kommer väl. Dessutom lunchade vi idag i Kåren före vi gick på rektornstal och skakde hand med vår rektor. Ooooooh! Den lunchen var VERKLIGEN värd sina 2,60 eurosar ! Ugnspotatis med valfri fyllning 👌
 
Idag har vi en dag som vi har tvångs fritid. Verkligen skönt! Visserligen har det inte varit obligatoriskt att träffas tidigare kvällar heller, men jag tycker det är viktigt att skapa gemenskap direkt när alla är i samma situation och alla vill ha nya vänner. Så ikväll skall jag och Anna dra ut till stan för att käka pizza, se en film eller ett avsnitt av en meningslös serie och lägga oss tidigt. Gårdagen blev verkligen sen (flera timmar efter tolvslaget). 
 
Imorgon är det dags att kära läsårets läseordning, plus att vi skall höra presentationer om något jag inte förstår vad det är, men det är väl okej det också. Imorgon är det åter igen träff med gulisar och äldre studerande och på fredag är jag ledig från presentationer och ett evigt fixas med allting, och på kvällen ordnas gulisöl. MEN jag drar hem direkt efter morgondagens program i Arken och går på gulisölen på torsdag, nästa vecka istället. 
 
Ajo! Träffade en man (28år) (?) i Koulu som kommit hela vägen från Norge för något år sedan hit till Finland. Storyn var amazing hur han fick för sig att komma hit och han verkar vara extremt trevlig och vänlig. Lars heter han och han studerar Folkloristik. Dessutom pratade jag med en kille som är gulis historiker som hade humorn på samma plan som jag. Trevliga typer det finns här i Åbo!