Påverknings knep.

Sitter fortsättningsvis i Skrittskog skogarna och avnjuter det varma vårvädret varvat med utomhus jobb. Har bland annat fått en hel del ved radat, hundarna motionerade, strömkabel uppgrävd som gått till elgivaren till hagarna och annat dylikt. Work in progress just nu är bätes hagen, nya stolpar slås ner och nya isolatorer skruvas på plats och snart nog är hagen färdig för att dras band i. Skönt! Då har vi klimpparna snart ute på grönbete.
 
Förövrigt, så går inträdes läsandet väldigt trögt. Blir led på att allting skall vara så invecklat. Men skall ta mig i kragen och dra mig igenom böckerna. Längtar fortfarande till sommaren och till arbete. Visserligen är det skönt att vara ledig också, men pengar behövs alltid, oavsett vems ficka det än är.
 
Nåja, nog om mig. Har ni som är jämnåriga med mig funderat något mera på EU-val annars? Själv tycker jag det just nu är rätt intresserant då det debatteras häftigt om NATO, Ryssland, Kallakriget och dylikt. Samtidigt som det är oroväckande så kan jag komma på mig själv att jag sitter och drar på mina smilband i ett hånfullt leende. Och tanken " vad spelar det för roll vem jag röstar på " dyker också upp i mitt huvud. Men saken är den att det är viktigt! Det är så otroligt viktigt att få sin röst hörd och att ha utnyttjat sin rättighet som finskmedborgare. Vem DU röstar på är såklart upp till dig, men du SKALL rösta!
Om politik inte intresserar dig ett skvatt, så föreslår jag att du söker upp på Yle Areenan den sända debatten som rullade på Yle Fem för några dagar sedan med Jungar i spetsen. Debatten sändes från Lärkan. Sök upp det! Och se våra partiordförande grillas och bred din allmänbildning! 1,5h extra har alla någon gång! Så lika bra att sätta ner den tiden på något vettigt och lärorikt.
 
Tycker att det inte skadar alls om man sätter sig ner och funderar lite på hur man anser att dagens samhälle är, och om man på någotvis kan lyckas påverka det. Förhoppningsvis fattar även DU intresse av samhället och kan vara med om att göra skillnad, vad det än innebär. Jag skall säga som så, varje röst är viktig! :)
 
Har annars riktigt vappen fiilis här som bäst. Vonnster har köpt lite "ljusstakar" som vi prytt med minimala ballonget och serpentiner, verkligen smakfullt måste jag säga. Och vad bidrar inte bättre till vappen fiilisen än ett glas med bubblande mjöd! OH så gott! :)